Výstava fotografií "Barvy podzimní Šumavy“ z FotoInstitut.cz v Centru FotoŠkoda 29.11. –11.12.2010

02.11.2010 11:41

Fotograf Šumavy Andrej Macenauer a jeho studenti z FotoInstitut.cz, kteří se v podzimních měsících zúčastnili workshopů pořádaných na Šumavě, představují své fotografie v Minigalerii Centrum FotoŠkoda.

"Barvy podzimní Šumavy“

Podzimní krajina mění svou tvář každým dnem a tak i na každém z workshopů nabídla příroda zcela nové scenérie, které každý z fotografů zpracoval svým vlastním jedinečným stylem do originálních fotografií. Soubor 50 fotografií je z větší části z Andrejova specializovaného krajinářského workshopu "Fotografování krajiny na Šumavě", část fotografií je od účastníků fotografického Rekvalifikačního kurzu, ve kterém je zahrnut i krajinářský víkend na Šumavě pod vedením lektorů a fotografů Kamila Vargy, Milana Šusty a Heleny Macenauerové.
Ing. Andrej Macenauer, CSc.

Cestovatel a fotograf Andrej Macenauer spolu s manželkou Helenou založili v roce 1999 internetový server FotoAparát.cz jako místo setkávání českých a slovenských fotografů. V průběhu let napsal pro tento dnes největší český internetový portál zaměřený na fotografování desítky odborných článků a cestopisných reportáží. Zaměřuje se na fotografování krajiny, nejraději fotografuje hory a lidi v horách. Vedle většiny evropských pohoří fotografoval na Kavkaze, Ťan Shanu, v Himálaji, Ladakhu, Pákistánu a Tibetu. Letos navštívil Etiopii a Mexiko, všude pořídil stovky poutavých snímků. Šumava je jeho druhým domovem již od studentských let, dokumentuje ji v každém ročním období. Jeho fotografický archiv obsahuje stovky fascinujících fotografií této unikátní lokality v proměnách času. Většinu fotografií pořídil na klasický středoformátový přístroj. Pro FotoInstitut.cz vede Andrej Macenauer kurzy fotografování krajiny na Šumavě.

FotoInstitut.cz - kurzy fotografování
FotoInstitut.cz pořádá kurzy fotografování pro širokou veřejnost. Kurzy v malých skupinkách s individuálním přístupem vedou zkušení lektoři a profesionální fotografové. Široká nabídka kurzů sahá od výuky ovládání fotoaparátu až po specializovaná témata jako fotografování aktu, módy a makra. V nabídce jsou kurzy různé délky a intenzity od půldenních až po několikaměsíční. Kromě fotografických kurzů jsou v naší nabídce i školení grafických programů a dalších souvisejících témat. FotoInstitut.cz pořádá kurzy v klidném prostředí vilové čtvrti Hanspaulka na Praze 6, v několika kulturních centrech v Praze a řada kurzů probíhá i na Šumavě. Kurzy lze objednat i zaplatit online přes jednoduchý webový formulář.

Více informací naleznete na www.FotoInstitut.cz.

Autor: TZ: FotoInstitut

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Fotograf Šumavy Andrej Macenauer a jeho studenti

Cestovatel - fotograf Andrej Macenauer

Fotograf Šumavy Andrej Macenauer


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 16.05.2024

Svátek má Přemysl

Citát pro dnešní den

Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde nablízku je světlo.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz